Facebook annonser kan öka engagemanget och konverteringar med flera hundra procent!

Annonsera på Facebook är svårt och kompliceras

Det vet de flesta som har testat det. Dark posts, målgruppsoptimering, målgruppssegmentering, viral spridning, kampanjer, erbjudanden, engagemang, relevans, räckvidd, gilla, delningar, kommentarer, hålla dialog, svarsfrekvens, CTA är bara några av alla de faktorer vi måste väga in i en kampanj.

Ett misstag som ofta begås är att Sociala Medier ses som ”ytterligare en mediekanal” att kabla ut sin information i.  Sociala Medier är en dialogiserad kommunikationskanal och passar inte för att ha monologer pressreleaser eller enkelt meddela följare. Med marknadsföring på Facebook gäller det att starta en dialog. Uppskattningsvis då får bara 9% av din Facebook sidas följare om du publicerar ett inlägg se dina inlägg. Denna procent ökar ju bättre och mer intressanta inlägg i dina följares ögon, du postar. Ju mer ointressanta inlägg desto mindre tar del av dem..

semantiko-mark-zucherberg

Världens bästa nyhetsflöde

Mark Zuckerberg(grundare Facebook) sa 2014 att hans största mål med Facebook var att skapa det absolut bästa personliga nyhetflödet för varje unik person. Det han menar är att endast det innehållet som är relevant för varje individ är det som kommer visas i flödet.

Den virala spridningen blir alltmer viktig. Om dina följare delar, gillar eller kommenterar så finns det en relevans för dem, dina inlägg bedöms då vara intressantare, relevansprocenten höjs och mer får ta del av dina inlägg av dina följare. Målet är alltså att få dina följare att själva dela vidare innehållet du publicerat genom att dela, gilla och att kommentera.

Hur får jag mina följare att engagera sig i mina inlägg?

Jag brukar först säga att ni bör visa öppenhet gentemot både det bra och det dåliga som sägs om erat bolag. Att kunna öppna denna dialog tar tid. Du måste verkligen vilja lära känna dina följare för att kunna möta och diskutera allt även obekväma delar.

En väl genomtänkt digital strategi kommer skapa lojalitet bland dina mest relevanta och faktiskt en hel del bland de mest orelevanta målgrupperna för dig och ditt bolag.

 

Oavsett om en digital strategi sträcker sig över SEO, Adwords, SMO med eller utan CRO så  är målet alltid fler affärer med kunden. Vi anpassar de absolut skarpaste verktygen och de bästa metoderna via har tillgängliga i arbete med att göra dig synlig för dina kunder på internet.

Semantiko kommer kunna kunna stå för den hjälp du behöver för att skapa en vinnande strategi. 

 

Tycker du att det var intressant? Behöver ni hjälp med er marknadsföring på Sociala medier?
Kontakta då mig så så lovar jag att vi kommer inspirerera, engagera och förvåna er med hur vi kan hjälpa er med er digitala närvaro!

Min email är [email protected] och mitt telefonnr är +46 731 46 29 25

/ Rikard Lindholm,  Semantiko – Making The Web A Better Place – Sweden AB

Senast uppdaterad: