Avancerad kurs i Facebook Ads

Avancerad kurs - för dig som inte är nybörjare på onlineannonsering.

Utbildningsdatum

 • 15 november (5 platser kvar – 13/3 2023 )
 • 18 augusti 2023 
 • 15 november 2023
 • 10 december 
 • 10 Januari  

10 deltagare per utbildningstillfälle
Utbildningstid:  09.00 – 15.30

 

Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, Stockholm.

Tunnelbana: Centralstationen – Uppgång Klarabergsviadukten

Bussstation: Klarabergsviadukten

Närliggande Hotell: Scandic Cosmopol & Waterfront Radisson SAS

 
 
Rikard Lindholm Marketing Scientist
 

Kursledare - Rikard Lindholm

"Sveriges bästa Facebook-annonsör."

Rikard har lång erfarenhet av digital marknadsföring med fokus på marknadsföring och annonsering med hjälp av Facebook och Google.

 • Expert på optimerad Facebook-annonsering och datadriven marknadsföring.
 • Marketing Scientist
 • Co-founder

100 % PENGARNA TILLBAKA GARANTI
”Vi vet att du kommer bli både nöjd och inspirerad.

Facebook Ads

Utbildningen i Facebook-annonsering är en avancerad kurs för dig som vill ta dig an nästa nivå. Med hjälp av Rikard Lindholm på Semantiko kommer du fördjupa dina kunskaper i Facebook-annonsering, optimering och måldrivna kampanjer.

Utbildningen kräver att du är van vid att annonsera på Facebook. På företaget du arbetar bör du vara administratör och ansvarig för betalda annonseringen på Facebook

 

Vad kan du förvänta dig av den här kursen?

Denna utbildning i Facebook-annonsering kommer förbättra deltagarens förmåga att påverka beslutsprocessen hos individer genom optimerad annonsering. Deltagarna i utbildningen kommer ta med sig kunskap om hur man skapar effektiva kampanjer, målgrupper och och annonser som når ut till rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Hur Optimerad annonsering ökar effektiviteten av en annonskampanj i syfte av att maximera antalet konverteringar. Hur detta mäts genom att följa nyckeltal som konverteringsfrekvens, avhopp, kostnad per konvertering och avkastning på investeringen och möta detta med rätt åtgärder.

Genom att förstå konsumenternas beteende och intressen skapar vi annonser som är mer anpassade till deras personliga preferenser.

Mätbarhet och rapportering

Den  viktigaste del av all onlinebaserad annonsering. Genom att noggrant mäta och rapportera resultaten av en annonskampanj kan man utvärdera dess effektivitet och göra nödvändiga förbättringar för att optimera framtida kampanjer. Korrekta KPI:er är avgörande för att följa kampanjens framgång och göra justeringar för att öka avkastningen på investeringen.

Sammanfattningsvis kan deltagare i en avancerad utbildning i Facebook-annonsering förvänta sig att få en fördjupad förståelse av hur man skapar effektiva annonser, påverkar beslutsprocessen hos individer, mäter och rapporterar resultat och följer relevanta KPI:er. 

Förstå hur kundresan ser ut.

Denna avancerade utbildning i Facebook-annonsering kommer att ge en djupare förståelse över hur kundresan ser ut och hur spårning bör vara uppsatt.

Flaskhalsar

Genom utbildningen kommer deltagarna att lära sig hur vi identifierar äkta och falska flaskhalsar i de viktigaste stegen i kundresan och hur man sen optimerar annonserna för att nå ut till kunderna för att nå dessa igen.

Detta innefattar att skapa annonser som är relevanta för varje steg i kundresan och att använda retargeting-tekniker för att nå ut till kunder som har visat intresse för tidigare annonser.

Analysera data

Deltagarna kommer också att lära sig hur man samlar in och analyserar data för att spåra kundernas resa genom köpprocessen. Detta innefattar att använda verktyg som Facebook-pixeln för att spåra konverteringar och analysverktyg för att mäta och rapportera resultaten av en annonskampanj.

Sammanfattning

Denna utbildning kommer att förse deltagarna med kunskaper om hur man skapar en effektiv kundresa på Facebook och hur man spårar kundernas resa genom köpprocessen. Detta är en avgörande kunskap för att skapa annonser som är relevanta för kunderna och öka antalet konverteringar på Facebook.

Optimering Tal och bildspråk

Vi kommer även titta de faktorer som vi anser är viktiga och som vi använder när vi kommunicerar med klienters potentiella kunder eller leads, för att påverka båda systemen i hjärnan för att skapa ett effektivt och autentiskt budskap. 

Med ett genomtänkt tal och bildspråk som appellerar till den emotionella även skallad system1 delen av hjärnan, kan man få kunderna att reagera reflexivt och instinktivt på budskapet. 

Exempel på detta kan vara att använda sig av färger och bilder som är starka och emotionella, eller att använda sig av enkla och lättsamma fraser som snabbt fångar kundens uppmärksamhet. 

Man kan även använda sig av tal och bildspråk som appellerar till den statistika delen av hjärnan(även kallad system2) för att ge kunderna en mer rationell och analytisk förståelse för budskapet. Exempel på detta kan vara att använda sig av statistik och fakta för att stödja ett påstående eller att använda sig av ett mer formellt och tekniskt språk för att öka trovärdigheten hos budskapet.

Kursinnehåll – Avancerad annonsering Facebook

Skapa innehåll för att vårda, upprätthålla och ta hand om potentiella och befintliga kunder. Hur vi skapar en process där du utvecklar relationer mellan köpare och alla steg i en försäljningstunnel och alla steg i köpprocessen.

Nyhetsvärde och användarfokuserat
Relevant kreativt idéarbete

Sedan tittar vi närmare på olika sätt att hitta och skapa intressant innehåll.
Vad får engagemang? Identifiera vad som får delningar, likes och kommentarer på Facebook och få en bättre förståelse för varför det är viktigt?
Hur kan du tänka för att hitta din målgrupps bästa triggers?

På Facebook belönas kreativitet och innovativt tänkande. Vi tittar på den målgrupp som vi skapar genom Facebook, FB-partners och din egen insamlade data.

Detta skiljer Facebook från Google. Här sker optimeringen genom register och om målgruppens intressen - beteenden - demografi - geografi stämmer överens.

Hur arbetar vi med Power Editor, Facebooks avancerade annonseringsverktyg? Hur kan vi strategiskt bygga upp processer för t.ex.

 • Konverteringsstrategier på lång eller kort sikt
 • Dynamisk reklam

Granskning av olika strategier för annonsering till segment av målgrupper med t.ex. relevant innehåll via Power Editor i en långsiktig konverteringsstrategi.

Varumärkeskännedom - Varumärkeskännedom hos målgruppen.

Lokal kännedom (Geografisk) - De som rör sig i butiken bör känna till den eller få erbjudanden.

Vi går igenom syftet, relevans för målgrupper, hur man praktiskt skapar annonser, hur man prissätter och hur man mäter annonserna.

 1. Erbjudande - Få målgruppen att ladda ner erbjudandet.
 2. Generera leads - omvandla besökare till leads.
 3. Öka antalet deltagare i evenemang - Få målgruppen att vilja delta i evenemang.

Vi går igenom syftet, relevans för målgrupper, hur man praktiskt skapar annonser, hur man prissätter och hur man mäter annonserna.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur a

 1. Klicka till webbplatsen - Driver trafik till din webbplats.
 2. Produktreklam - Få målgruppen att köpa produkten.
 3. Konverteringar på webbplatsen - Få målgruppen att fylla i ett formulär, ladda ner en pdf-fil eller liknande.

Strategier för att öka trafiken och konverteringarna på webbplatsen genom en bra strategi på Facebook och korrekt UX på sidan.

dipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Användning av skrivbordsappen - Målgruppen ska använda din programvara.


Installation Desktop App - Målgruppen för installation av program.


Ladda ner en mobilapp - Få målgruppen att installera appen.


Engagemang i en mobilapp - Få målgruppen att öppna appen.

Vi går igenom syftet, relevans för målgrupper, hur man praktiskt skapar annonser, hur man prissätter och hur man mäter annonserna.

 • Testning av A / B
 • Insamling av uppgifter
 • Planering av inlägg
 • Robotar för automatiserad marknadsföring

Vi vet att det tar tid att annonsera på Facebook. Vi hjälper dig med en effektivare planering av reklamen så att du får tid för annat.

 • Att utvärdera sina PR-insatser.
 • Mätning av relevans
 • Kontinuerlig förbättring

Hur mäter du resultaten av Facebook-annonsering? Hur analyserar vi statistiken på rätt sätt?

Vad våra kunder säger om oss.

Behöver du hjälp med dina annonser på Facebook?

Berätta om dina mål. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder att lyckas med Facebook-annonsering.

Vanliga frågor om denna Facebook Ads-kurs