Metas nya Målgruppssegmentering

– Gynnar framförallt de som vill skala e-handel

Meta Ads har lanserat en ny funktion för målgruppssegmentering som hjälper annonsörer att förstå vilken typ av målgrupp deras annonser når. Med denna funktion kan du bryta ner hela din kampanj och se vilken målgrupp som nås, vilket ger dig värdefulla insikter för att optimera dina annonser.

Så fungerar målgruppssegmenteringen

Facebooks nya målgruppssegmentering delar upp din målgrupp i fem kategorier:

 1. Ny målgrupp: Användare som ser dina annonser för första gången.
 2. Engagerad målgrupp: Användare som tidigare har interagerat med dina annonser eller innehåll.
 3. Befintliga kunder: Användare som redan har gjort ett köp eller genomfört en transaktion med ditt företag.
 4. Okänd: Användare vars interaktionshistorik är oklar eller inte spårad.
 5. Okategoriserad: Användare som inte passar in i ovanstående kategorier.

Använda frekvensmätningar

En viktig del av effektiv annonsförvaltning är att förstå frekvensen med vilken dina annonser visas för din målgrupp. Frekvensmätningen visar hur ofta dina annonser visas för samma användare under en viss period. Så här tolkar du frekvensmätningarna dagligen:

 • 1,00 – 1,20: Du når en stor del ny målgrupp.
 • 1,20 – 1,50: Dina annonser visas för din engagerade målgrupp.
 • 1,50 – 2,00+: Dina annonser når den mest engagerade målgruppen och dina befintliga kunder.

Genom att övervaka dessa mätvärden kan du justera dina kampanjstrategier för att effektivt rikta in dig på rätt målgruppssegment.

Strategier för att nå nya målgrupper

Om din analys visar att en betydande del av dina annonsutgifter inte når nya målgrupper är det dags att ompröva din strategi. Här är några strategier för att hjälpa dig att nå nya målgrupper:

 1. Förfina målgruppsalternativ: Använd Facebooks avancerade målgruppsfunktioner för att nå användare som inte tidigare har interagerat med ditt varumärke.
 2. Kreativt innehåll: Utveckla engagerande och uppseendeväckande innehåll som resonerar med potentiella nya kunder.
 3. Liknande målgrupper: Skapa liknande målgrupper baserat på din befintliga kundbas för att hitta liknande potentiella kunder.

Betydelsen av nya målgrupper

Nya målgrupper är livsnerven i alla växande företag. Att förvärva nya kunder ökar inte bara din marknadsräckvidd utan diversifierar också dina intäktsströmmar. Målgruppssegmenteringsfunktionen är utformad för att hjälpa företag att identifiera luckor i sina målgruppsstrategier och säkerställa att deras annonser når nya potentiella kunder.

Slutsats

Den nya målgruppssegmenteringsfunktionen från Facebook Ads är en spelväxlare för annonsörer som vill optimera sina kampanjer. Genom att tillhandahålla detaljerade insikter om vilka typer av målgrupper du når, möjliggör denna funktion mer exakt målgruppsinriktning och förbättrad kampanjprestanda. Oavsett om du är ett e-handelsföretag eller en tjänsteleverantör kan utnyttjandet av denna funktion avsevärt förbättra din annonseffektivitet och öka din avkastning på annonsutgifterna.

Börja använda målgruppssegmenteringsfunktionen idag och ta din Facebook-annonseringsstrategi till nästa nivå. För fler tips och uppdateringar om digital marknadsföring, håll utkik på vår blogg!

Senast uppdaterad: