Informationspåverkan med Rikard Lindholm – Rikskonferensen 2018

Rikskonferensen

– Semantiko´s Rikard Lindholm talade på Nordens främsta konferens för säkerhets- och försvarspolitik.

Rikskonferensen, arrangerades av Folk och Försvar, och samlade 300 specialinbjudna deltagare för att lyssna på ca 30 talare under 3 dagar av föreläsningar, diskussioner och debatter sammanflätade med socialisering och möten mellan den 14-16 januari 2018. Deltagarna var som alltid extremt kvalificerade och väntelistan för en plats är lång.

Talare var bland annat

  • Statsminister Stefan Löfven,
  • Försvarsministern i Sverige,
  • Natos-generalsekreterare Jan Stoltenberg
  • ÖB Magnus Bydén.

Konferensen finns för att uppmuntra till såväl formella som informella diskussioner mellan parlamentariker, företrädare för näringslivet, de olika politiska partier, myndigheter, ungdomsorganisationer och olika icke-statliga organisationer.

På Rikskonferensen 2018 deltar H.M. Konung Carl XVI Gustaf & H.K.H Kronprinssessan Victoria liksom flera framstående internationella representanter, bl.a Jens Stoltenberg, chef för NATO.

Informationspåverkan med Rikard Lindholm

Rikard Lindholm från Semantiko vart inbjuden på grund av hans spetskompetens inom optimerad annonsering och data driven marknadsföring.

Jag vart inbjuden på grund av den data som jag avslöjade i artikeln om Trumps Fake News Fabrik i Aftonbladet.

 

Rikskonferensen dag 3 – Informationspåverkan

  • Rikard Lindholm från Semantiko
  • Max Arhippainen, chef Försvarsministeriet Finland
  • Mostafa Schurmann, säkerhetschef på SVT

Evolutionen av marknadsföringen har utvecklats till något som dagens 50-60-70 talister inte förstår. Det vart tydligt när jag besökte Rikskonferensen. Jag vart både rädd och förbannad vilken ovilja man bland majoriteten av politikerna i Sverige man har att vilja lära sig hur det här funkar och vad man skall göra för att påverkas eller förlora kampen mot Fake News.

Myndigheten för samhällskydd och beredskap

Mikael Tofvesson, chef enheten för omvärld och beredskap på MSB och Patrik Oksanen, politisk ledarskribent Hudiksvalls Tidning/Mittmedia AB kommer diskutera valet 2018 och hur Sverige kan skapa motståndskraft.

Söndagen den 14 dec

Vad formar Sveriges säkerhet?

Måndagen den 15 dec

Att bygga ett totalförsvar

TBA

Tisdag den 15 dec

Informationspåverkan – Val 2018

TBA

Vad är Rikskonferensen?

Varje år sedan arrangerar Folk och Försvar under tre dagar i januari Rikskonferensen i Sälen. Konfrensen blir en mötesplats för öppen diskussion om säkerhets- och försvarspolitiken i riksdagen och regeringen. Bland deltagarna är politiker, forskare, ledamöter, journalister och tjänstemän samt studenter och icke-statliga organisationer.

Konferensen täcks medialt av 60 medierepresentanter från alla större mediabolag. Rikskonferensen kan även ses live och i efterhand på Folk & Försvars hemsida.

Rikskonferensen 2018 på Youtube

Stefan Löfven på Rikskonferensen 2017

ÖB Magnus Byden på Rikskonferensen 2018

Janis Sarts, director STRATCOM på Rikskonferensen 2017

Senast uppdaterad: