Utvalda utdrag (featured snippets), en nyhet i Googles sökresultat. I takt med att vårt sökbeteende förändras hittar Google nya sätt att presentera sökresultatet.

 

Hur fungerar Googles utvalda utdrag?

När en användare ställer en fråga till Google kan de visa en sammanfattning av svaret i ett block, med ett utvalt utdrag högst upp på sidan. Detta block med det utvalda utdraget innehåller en sammanfattning av svaret som tagits från en webbplats samt sidans titel och webbadress.

 

Exempel på hur det kan se ut

Googles utvalda utdrag

 

Featured snippets ger extra uppmärksamhet

Det som särskiljer ett utvalt utdrag från det vanliga sökresultatet är att det lyfts fram för att dra användarnas uppmärksamhet till resultatsidan.

När Google förstår att sökningen är en fråga använder de intelligenta program för att hitta alla sidor som innehåller svaret på användarens fråga för att sedan visa den sida de anser ger det bästa svaret.

I exemplet ovan anser Google (just nu) att vår artikel ger det bästa svaret på sökfrågan vad är lead nurturing.

 

Du kan hindra dessa utvalda utdrag

Om du vill förhindra att utdrag hämtas från din webbsida kan du använda följande meta-tagg:

<meta name=”googlebot” content=”nosnippet”>

Denna tagg tar bort alla utdrag från webbsidan inklusive de i Googles vanliga sökresultat.

 

Citat från Google

Hur markerar jag min sida som ett utvalt utdrag?
Det går inte. Google avgör med hjälp av program om en sida innehåller ett troligt svar på användarens fråga och visar därefter resultatet som ett utvalt utdrag. / Google

 

Svaret på frågan ovan är att försöka skapa ett så bra innehåll som möjligt riktat till besökarna. Google har under lång tid förespråkat att man skall fokusera på användaren så ordnar sig resten. – Är vi där nu?

 

Har du sett detta eller andra nyheter i Googles sökresultat?

Skriv gärna och berätta, vi är väldigt intresserade av möten med andra människor som är lika nyfikna och engagerade som vi.

Senast uppdaterad: