Mäklarringens digitala marknadsföring skall moderniseras med Semantiko

Semantiko har under våren bistått för att höja Mäklarringens närvaro på de sociala medierna och nu är det äntligen dags för oss att presentera detta för alla.Och det är med en stor glädje som vi nu – efter en lång startsträcka – kan påbörja samarbetet med er och marknadsföringen av Mäklarringens lokala kontor.

Hösten har för vår del startat fantastisk, då vi var en stor del av Aftonbladets succé-reportage om Trumps data-drivna marknadsstrategi i valet 2016.  Artikeln kan ni läsa här: https://goo.gl/p1cWU4

Det är med mycket inspiration och förväntan vi nu sätter igång samarbetet med Mäklarringen på allvar. Vi vet att digitaliseringen i mäklarbranschen är på många sätt eftersatt, men det gör att potentialen är enorm. Med god grund i den data som vi analyserar dagligen vet vi att tillsammans med er kommer vi kunna identifiera och konvertera mer bostadsförsäljningar än någonsin innan. När vi pratar om detta så kommer vi till målsättning.

Semantiko´s målsättning är enkel

 • Generera mer leads i form av objekt till försäljningar till kontoren.

Hur ska Semantiko lyckas?

 1. Vi förhöjer varumärkeskännedomen om Mäklarringen i olika faser.
 2. Vi påverkar de som är “most likely” att köpa eller sälja genom att exponera trygghet och trovärdighet era kontor.
 3. Vi konverterar besökare till intresseförfrågningar som kontoren kan bearbeta..

Detta görs inte i en handvändning, för oss är det viktigt att alla förstår syftet med de åtgärder som kommer utföras på era lokala kontorssidor samt era Facebook-sidor.

Direkta åtgärder

För att lyckas kommer vi så snart som möjligt att initiera annonseringen på Facebook och annonseringen från era respektive kontors Facebook-sidor.

Mäklarringens olika kontorssidor

Besökarna från annonseringen kommer att ledas till era kontors lokala landningssida. Det är även här konverteringen till intag i framtiden kommer att ske. Kontors-sidorna behöver hos många en hel del “kärlek” i form av nytt bild- och talspråk för att besökarna skall lämna sina uppgifter.

Då hemsidan är byggd i webbmiljön som tredje part har tillgång till kommer Semantiko inte  detta själva på hemsidan så kommer det här arbetet praktiskt att utföras genom Mäklarringens webbutvecklare. Detta kommer därför inte ske i den hast som vi önskat utan detta kommer att ske löpande under hösten. Alternativt till detta är att Semantikos UX ansvarig använder sig av verktyget Visual optimizer och därigenom pekar om trafiken till en hårdkodad miljö som provisoriskt uppdateras över den befintliga. .

Optimerade annonsering för att påverka i beslutsprocess

Kampanjerna era besökare initialt kommer se, har ett syfte av att öka kännedomen för era lokala kontor hos relevanta personer i era respektive upptagningsområden.  De kan tyckas vara repetitivt, men det görs för att öka den allmänna kännedomen så att Mäklarringen är “top of mind” när en bostadsinnehavare kommer i tankarna på att sälja, detta engagemang använder vi sen när vi skall konvertera till leads.

Annonseringen kommer att initieras under första delen av september. Semantiko kommer initialt annonsera gentemot utvalda målgrupper:

 1. Individer som har besökt mäklarringen.se och som bor i ert distrikt.
 2. Individer som har engagerat sig i Mäklarringens Facebook-sidor och som bor i ert distrikt.
 3. Individer som vars beteende online anses som troliga att flytta i närområdet.
 4. Individer som för närvarande är sambo eller gifta och online klassificerar som nära en separation i närområdet.
 5. Individer som har besökt sidor alternativt läst artiklar som handlar om bolån och bostadsförsäljningar i närområdet.
 6. Individer som online klassificerats som på jakt efter villa i närområdet.

Vi gör detta för att öka varumärkeskännedomen för Mäklarringen i närområdet och trigga dem / skapa ett engagemang hos relevanta personer i de olika målgrupperna.

I nästa fas kan vi bearbeta dem som visat engagemang och analysera målgrupperna för att förstå var i säljprocessen de befinner sig och då exponera relevant information som övertygar dem om att Mäklarringen är bästa val. Det handlar om “timing” och identifiera var säljarna befinner sig i de olika stegen i säljprocessen.

Mäklarringens nationella kampanjer styrs av Huvudkontoret.

Mäklarringens huvudkontor kommer under hösten genomföra större 5 nationella kampanjer:

 • Startklar
 • Utland
 • Halloween
 • Boklar (Help)
 • Läkarmissionen
 • Jul

Semantiko är inte inblandad i framtagningen av dessa, utan kommer endast att bistå med annonsering. Vid specifika frågor rörande kampanjerna, kontakta Mäklarringens HK.

Förslag på åtgärder för att generera med leads på hemsidan.

För att maximera sidans möjligheter till bra ranking i sökmotorerna samt att den trafik som kommer till denna landningssida konverterar till leads och kunder ser vi en rad åtgärder som behöver göras.

maklarringen-fore-efter-7
maklarringen-fore-efter-6

maklarringen-fore-efter-3
maklarringen-fore-efter-2

maklarringen-fore-efter-5
maklarringen-fore-efter-4

Utbildning

Vi kommer vid minst 3 tillfällen under hösten utbilda den hos er ansvariga för ert kontors Facebook-sida. Vid denna utbildning kommer vi att fokusera på hur man på lokal nivå kan jobba på bästa sätt med annonsering av objekt och hur man bäst kan använda er lokala Facebook-sida.  

Anmälan görs genom att maila kontor, namn på deltagaren, e-postadress och telefonnummer till stockholm@semantiko.com senast den 20 september. OBS – Begränsat antal platser. Först till kvarn!

Kontakt

Har ni synpunkter, frågor eller funderingar gällande vårt uppdrag? Då är du välkommen att ringa mig, Rikard Lindholm, på 0731462925 eller e-maila till [email protected].


Senast uppdaterad: