Trumps koppling till Fake News siterna och Ryssland

Trump målar ut medierna som fake news. Men Semantiko kommer att bu berätta att:

Trumps stab har aktivt samröre på så sätt att de inte bara har tillgång till att analysera data, beteende och intresse från besökare av 100-tals hemsidor som sprider falska nyheter utan de har också kunnat samla in information och digitalt åter annonsera med artiklar gentemot majoriteten eller mindre utvalda segment av besökarna via Facebook.

Dessutom har T drivit trafik till kampanj-sajterna, med hjälp falska nyheter, genom att hämta och analysera personligt dataunderlag på ytterligare 100-tals sajter, Trumps egna kampanjsidor, företag som stöttar trump, sedan Januari även på Vita husets officiella webbplats och det republikanska partiet GOPs hemsida att registrera sig till att rösta.. 


Man har också möjliggjort så att datan som samlas in från Trumps kampanjsajter delas för att användas och gynna dottern Ivankas klädföretag.

Jag  har även hittat kopplingar till en rysk utvecklare, som i sin tur kan kopplas till en statlig rysk sajt. 

Bakgrund:

Jag identifierade i slutet av januari fyra stycken så kallade Facebook-pixlar som låg på Donaldjtrump.com, Trumps kampanjsajt. 

 


En Facebook-pixel är ett kodstycke som Facebook tillhandahåller till alla sina annonsörer. Dessa ska placera på deras webbplats för att optimera annonseringen, genom att enkelt nå ut med en relevant annonsering mot tex en e-handels olika produktsidorna besökare, när pixeln är publicerad på en webbplats kan den även rapportera konverteringar, prickskjuta relevant innehåll mot målgrupper på ner till 20 personer.För att annonsören bäst ska nå fram till de mest relevanta i målgrupperna tillhandahåller Facebook även möjligheten att bland hemsidans besökare exkludera grupper efter deras online beteende, intressen, familjerelation och ett otal andra demografiska värden.. 

Vår källa kunde med Facebook pixlarnas unika ID nystade upp ett omfattande nät av ca 200 hemsidor som Trumps kampanj använde för att oavbrutet sprida osanna artiklar och filmer på. Genom att samla användardata från dessa kunde Trump mycket kostnadseffektivt påverka opinionen till hans fördel under valkampanjen. De flesta sajterna var rena fejk news-sajter. Strategin var enkel. När något negativt om Hillary dök upp så  kunde sajterna skriva om detta (hårdvinklat), skapa fejkade nyheter för och sedan optimera artiklarna gentemot Hillarys anhängare som ansågs vara tvekande ex unga afroamerikaner och unga vita kvinnor, i syfte av att de skulle strunta i att rösta.

Trumps team har också lagt spårningskoder på sajter som på ytan aktivt verkar vara rent anti-Trump. Exempel: makeamericafascistagain.com  och donaldtwump.com. Detta för att samla in data om meningsmotståndare.


Trumps Digitala Presidentval kampanj döptes till “Project Alamo” och drevs av den tidigare helt okända digitala marknadsföraren Ben Pascale. Att detta förekom är känt. Men vi kommer kunna visa i detalj hur det gått till, vara först med att påvisa vilka sajter det handlade om, att Trump redan nu initierat en mer långsiktigt strategi för att säkra valvinsten 2020 och att Trump har tillgång till data för att göra detta från inte bara fejkade nyhets-hemsidor utan nu även genom bla Vita husets sajt. Sen i Februari sker en det en massiv, massiv datainsamling från alla dessa siter: 

Många av de 200 sajter som vår källa identifierade för att sprida fejkade nyheter har i mitten av Februari stängts ner (men vår källa har säkrat dem cachade sidorna på nätet. Som exempel på sidan http://obamacosts.com/  som är nedplockad men finns cachad 

  


Efter ett par månader i Trumps presidentskap initierades nedläggningen av gamla sajter och för ett par veckor sedan påbörjades utvecklingen av nya fake sajter . Hundratals nya. 

Nu påbörjas nämligen kampanjen för att bli omvald. Kombinationer av användandet av spårningskoder har identifierats mellan offentliga Trump sajter och flera företagssajter, som tex Boeings stridsflygplan www.fa-18.com

Att intefgrera en pixel eller spårningskod måste ske genom en aktiv handling. Alla företagssajter som ingår i nätet har alltså godkänt publiceringen själva, inklusive Boeing. De kan ej ha hamnat där av en slump (men det är så klart möjligt att de inte fattat vad pixeln innebär).


Första steget i steg mellan Donald J Trumps kampanjsida och den ryska myndigheten är: Google Analytics koden som ligger på kampanjsidan och samtidigt påv

www.donald-j-trump.ru


Senast uppdaterad: