Marknadsföringstrender på Facebook 2016

Facebook experten på Semantiko Robert Jurewicz | Del 2 av 2

Annonser riktade mot mobilanvändare kommer att bli störst

Antalet Facebook användare som bara använder platformen genom sin telefon växer och Google har börjat bestraffa hemsidor som inte är mobil-vänliga. Visste du att alla Facebooks nya annonsformat är optimerade för mobilen? Till exempel fungerar Instagram annonser bara på mobilen och Lead annonser släpptes först endast för mobilanvändare. Om din hemsida ser eller fungerar dåligt på mobilen efter att en användare klickar igenom Instagram annonsen kommer konverteringsgraderna sjunka drastiskt. Enligt eMarketer kommer budgeten vara högre för mobilannonser än datorer för första gången under 2016.


Hur man sticker ut under 2016

Facebook släpper nya funktioner för annonsering nästan dagligen och för att få en konkurrensfördel måste du en av de första att använda nya format som Instagram video, Lead annonser, DPA karuseller, lokal uppmärksamhet, Annonsnätverket, Canvas och placeringsoptimering.

Genom att använda de senaste målgruppsinställningarna som dynamisk retargeting med cross- och up-sell innan dina konkurrenter kommer att hjälpa dig få fantastiska resultat med mer relevant annonsering.

Facebooks uppdaterade spårningspixel med anpassade evenemang ger en mer flexibel konvertering och användarspårning som också är lättare att implementera. Vi rekommenderar att ni implementerar pixeln så snart som möjligt, även om ni annonserar på Facebook ännu.

Cross-Sell och Upsell för e-handel och resebranschen

Cross-sell är ett otroligt användbart sätt att öka livstidsvärdet av en kund. När någon köper en produkt kan du automatiskt marknadsföra relaterade produkter. Till exempel så kan kunden efter att ha köpt en väska vara intresserad i ett par skor av samma märke.

Man kan också öka livstidsvärdet genom att uppsälja produkter inom samma kategori som en kund tidigare visat intresse för. Inom resebranschen till exempel, ifall en kund har tittat på trestjärniga hotell kan vi idag visa annonser för fyrstjärniga hotell i samma stad som kunden var intresserad av att bo i för att öka marginalen på försäljningen.

När du använder cross- eller uppsell med Dyanamiska Produkt Annonser kommer Facebooks system att intelligent identifiera relevanta produkter från din produktkatalog att visa i dina annonser. Till exempel om användare på din hemsida ofta köper fotbollsskor och fotbollar tillsammans så kommer Facebooks algoritm att lära sig att cross-sälja fotbollar varje gång någon köper fotbollsskor.

Djup förståelse

För att få de bästa resultaten måste man förstå verktygen. Ads Manager är riktat mot nybörjare medan Power Editor för avancerade annonsörer. Det finns resurser på nätet för att lära sig grunderna som vår blogg, Jon Loomers blogg och Facebook Blueprint. Att outsourca annonseringen till en byrå som är specialiserad på digital annonsering är också ett bra alternativ ifall ni inte har resurserna att utbilda ett eget team.

Vad är din strategi för att sticka ut i mängden under 2016?

Senast uppdaterad: