Instant Articles aka ”Driv inte trafik ifrån FB”

Den 12e April kommer Instant articles för alltid förändra länkande av blogginlägg från Facebook som vi har varit så vana vid. Instant Articles kommer med en 10 gånger snabbare laddningstid, jämfört med ett traditionellt länkat blogginlägg, publicera inlägget direkt i Facebooks flöde.

 

Facebook vill förhindra att användare drivs bort från Facebook.com

En digital strategi har alltid haft bloggen i centrum. Där kan vi släppa våra pressreleaser, artiklar eller nyheter. I en andra fas har vi sen delat den på de olika forumen som vår målgruppen rört sig på i ett relevant för målgruppen tal och bildspråk och som passar forumets användares syfte av medlemskap.
IMG_7270

IA kommer vara ett prioriterat verktyg

Instant articles kommer helt eliminera möjligheten till ovan strategi på Facebook. Instant articles snabba laddningstid är en fantastisk förbättring när det kommer till användarvänligheten (user experience) för läsaren av en artikel eller ett blogginlägg. Kombinerat med att Instant articles funkar som bäst i mobilen och artiklar länkade bort från Facebook lästs av upp till 85% mobila användare så blir Instant Articles ett verktyg vi måste använda. En marknadschef som inte är förberedd eller förberett sina ansvariga för publicering i hur man använder Instant Articles är just nu ute i sista minuten.

 

Annonsering i Instant Articles

Facebook kommer i sammanhang med att detta blir offentligt på F8 Developers Conference i San Fransisco den 12 April även öppna upp för ett annonseringsverktyg i Facebook Ads för publicering efter varje 350 ord av antingen en annons, en delning av sponsrat inlägg eller för en länk till en artikel och i botten på varje Instant Article.

 

Slutord: Stå på tå vid lanseringen den 12 April under F8 Developers Conference

Jag ser att med en förbättrad laddningstid och mer användarvänligt gränssnitt kommer bolagen som är med i startgroparna för Instant articles initialt kännas mer innovativa, kvalitativa och mer trovärdiga. Slutkonsumenten är inte mättad av instant-articles-3
informationsintag utan det kommer, som tidigare då en förbättringar av kvalité, relevans, tillgänglighet och uppladdning gjorts, bara öka konsumtionen av artiklar och tiden på Facebook ytterligare. Här gäller det att vara med.

 

Senast uppdaterad: