Facebook Pixeln guide A-B-C

 Facebook pixel

En Facebook pixel samlar data på din hemsida och jämför den datan med den datan Facebook har samlat på sin plattform i syfte av att identifiera så många besökare på din hemsida som möjligt och erbjuda dig att annonsera gentemot dem.

När Business Manager väl är uppsatt och klar är det dags att gå in i Ads Manager, eller in på annonskonton och skapa en pixel såhär: 


Om ni inte har haft någon pixel på annonskontot tidigare så kommer ni att få en popup som promptar er att skapa en pixel. Klickar man där så skapas det en pixel som är färdig att läggas in på hemsidan, då kan du antingen kopiera koden eller e-maila den till din IT-ansvarig och be denne att lägga in den på hemsidan.


 

Facebook pixeln – teknisk koden.

Du kan också välja att bara följa instruktionerna och hoppa över den här delen.

 

Facebook pixelns Baskod

Pixeln består egentligen av två delar. Baskoden är likadan för alla Facebook pixlar med undantag för pixel ID som är unikt för varje pixel. Den koden ligger överallt på din hemsida så att du kan följa hur användarna använder din sida och vilka URL:er de besöker.

 

Facebook pixeln Standard Event

Standard Event är standardiserade evenemang som hjälper dig att förklara vilken information du som annonsör är extra intresserad av. Här är listan på de som är tillgängliga att använda:

 


 

Facebook pixeln på din hemsida.

 

När ni har bestämt er för hur ni vill att er pixel ska se ut och vilka standard-event du vill använda så ska pixeln läggas till i sidans källkod.Baskoden läggs på alla sidor på din hemsida och på de sidor som du är intresserad av att spåra konverteringar på läggs och standardeventet in. Vill ni även veta hur man på bästa sätt använder pixeln för remarketing och segmentering av målgrupper så finns vi här som bollplank. 

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig. Kontakta Rikard på Semantiko

 

Senast uppdaterad: