Facebook för företagare

4 st aktualiteter

Facebook kommer under 2016 ohotat behålla sin position som alla marknadsförares favoritforum när det kommer till att exponera snabba, relevanta budskap vid precis rätt tillfälle i slutkonsumenternas favoritforum.

 1. Använd ännu mer video som storyboard

Trenden fortsätter, video skapar mer engagemang från användarna än bilder. När Facebook 360 graders videos ordentligt slår igenom kan vi räkna med att varumärken kommer hitta mer och intressantare sätt att interagera och göra nya intryck på sina tittare.

Semantiko-video-content

  

 2. Carousel annonserna är det nya heta!

Som vanligt är det den senaste annonseringsmetoden som är den som just nu har bäst genomslagskraft. Carousel annonsen är i mina ögon grym då den kan visa flera relevanta artiklar i en annons. Enkelt, seriöst och snyggt!

Att den har resulterat i upp till 10 gånger så stor genom klicks ratio än en vanlig annons är ju inte heller helt tråkigt.

3. Skilj på att marknadsföra på Facebook & att annonsera på Facebook!

Många mindre envisas att hålla sig kvar vid minnet av att annnonsera var att dela en post som gick väg iväg viralt, helt gratis. Vi som har varit med ett tag vet hur stort övertag Facebook kan ge när man kan prickskjuta relevanta målgruppsoptimerade annonser med parametrar från vilken ålder hela vägen till i vilken högstadieskola målgruppen kan ha gått i.

4. Instant Articles kommer förändra vårt sätt att se på på digitala strategier

Den 12e April kommer Instant articles för alltid förändra länkandet av blogginlägg som vi är vana vid. Instant Articles möjliggör istället en 10 gånger snabbare uppladdning av  blogginlägget direkt i Facebooks egna flöde. Läs mer om Instant Articles här.

semantiko-video

 

Senast uppdaterad: