Generera Leads med Facebook annonsering

Hur Messenger kan generera kvalitativa leads med Facebook-annonser

Den här artikeln undersöker hur man kan använda annonser som klickar till meddelande på Facebook för att generera högkvalitativa leads, kvalificera prospekter och effektivt vårda försäljningen.

Meddelanden

Annonser som klickar till meddelande för leadgenerering gör det möjligt för människor att engagera sig med ditt företag genom chatt. Du kan ställa frågor i din föredragna meddelandeplattform, samla kundpreferenser och ställa anpassade frågor för att prioritera de mest kvalificerade leadsen. Dessa annonser hjälper dig att:

  • Kvalificera och följa upp konversationer direkt.
  • Vårda leads med ett alternativ till e-post eller SMS-kanaler.
  • Utveckla relationer med kunder genom att använda en mer personlig, informell ton.

Så ställer du in annonser som klickar till meddelande för leadgenerering

  1. Välj kampanjmålet Leads: I Ads Manager, välj kampanjmålet Leads. På annonsuppsättningsnivån av din kampanjkonfiguration, välj var du vill att dina annonser ska klicka igenom till: Messenger, Instagram eller “Snabbformulär och Messenger.”
  2. Plattformsövervägande: Tänk på plattformens spridning på din marknad, ditt företags närvaro och infrastruktur, samt de funktioner som finns tillgängliga på Facebook eller Instagram utifrån dina kampanjmål.
  3. Testa Snabbformulär och Messenger: Om du redan kör snabbformulärkampanjer kan du vilja testa “Snabbformulär och Messenger.” Detta alternativ konverterar ditt snabbformulär till ett kompatibelt chattkvalifikationsflöde inom Messenger, vilket gör att tittarna kan lämna sina uppgifter via snabbformulär eller en chatt-Q&A, beroende på var de sannolikt kommer att konvertera.

Bästa praxis för klicka till meddelande-kampanjer

  1. Kupongerbjudanden: Skicka en rabattkod som kan användas vid nästa köp i utbyte mot information.
  2. Snabbsvar: Ställ in knappar för snabbsvar så att det blir enkelt för leads att svara på frågor och få standardiserade svar som du enkelt kan filtrera. Förifyllda svar kan användas baserat på information som personen redan har delat med Meta, vilket gör interaktionerna sömlösa.
  3. Leadfiltrering och villkorlig logik: Stäng loopen med okvalificerade leads så att endast kvalificerade leads skickas till ditt CRM. Justera dynamiskt Q&A baserat på svar på tidigare frågor.
  4. Påminnelse om slutförande: Öka slutförandegraden för leads genom att skicka en automatisk, anpassningsbar notifikation till personer som har börjat fylla i ditt leadformulär men inte avslutat.

Success story: Scaler

Scaler, en uppskolningsplattform för teknikproffs, använde snabbformulär och Messenger inför sin USA-lansering. Kampanjen uppnådde en 30% högre klickfrekvens och en 40% lägre kostnad för kvalificerade leads jämfört med att bara använda snabbformulär. Dessutom var det en 8% lägre kostnad per lead för annonser som använde den kombinerade metoden. https://respond.io/blog/facebook-messenger-ads https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-get-leads-facebook-messenger-ads/

Do’s and Don’ts för annonser som klickar till meddelande

Do:

  • Börja med enkla, kvalificerande frågor och ställ mer känsliga frågor senare.
  • Integrera frågor som har hjälpt till att hitta dina bästa leads historiskt sett.
  • Sätt förväntningar med nästa steg, inklusive kontaktuppgifter och föredragna kanaler.
  • Använd en live-agent eller automatiserad chatt för att fortsätta engagemanget och konvertera leads.
  • Gör inte:
  • Överväldiga inte med för många frågor; begränsa till sex eller färre.
  • Försumma inte historisk framgång; använd beprövade frågor och strategier.

Viktiga insikter

Annonser som klickar till meddelande för leadgenerering gör det möjligt för människor att engagera sig med ditt företag genom chatt. Du kan ställa frågor direkt i din föredragna meddelandeplattform, samla kundpreferenser och ställa anpassade frågor för att prioritera de mest kvalificerade leadsen.

För att komma igång, välj kampanjmålet Leads i Ads Manager och välj mellan Messenger, Instagram eller Snabbformulär och Messenger på annonsuppsättningsnivån. Anpassa ditt chattflöde för att hjälpa till att kvalificera leads och säkra högre kvalitet på prospekterna genom funktioner som kupongerbjudanden, leadfiltrering, villkorlig logik, snabbsvar och slutförandepåminnelser. https://www.jonloomer.com/facebook-messenger-ads-to-generate-leads/ https://blog.hootsuite.com/facebook-messenger-ads/

Genom att följa dessa steg och bästa praxis kan företag effektivt generera högkvalitativa leads med Facebook Messenger-annonser, vilket leder till förbättrat engagemang och konverteringsfrekvenser.

Senast uppdaterad: