Bestraffad av Google pga. Duplicerat innehåll

Duplicerat innehåll

Google vet allt, brukar vi säga. Google vet om du syndat och kopierat. Google vet om du använt Google translate(såklart). Men i själva verket har Google utvecklats enormt de senaste 10 åren, speciellt inom förmågan att analysera en webbsidas innehåll och utifrån det avgöra dess ranking.  
För att synas högt upp när era kunder söker så börjar allting med vad det är för innehåll som presenteras på er webbsida. Google skriver på sidan 15 i Googles Grundhandbok för sökmotoroptimering: Skapa nytt, unikt innehåll. Nytt innehåll gör inte bara att dina befintliga besökare kommer tillbaka, det lockar också nya besökare. 

Om Google indexerar din text som original istället för duplicerat så får du många fördelar:

  • Stärker den digitala närvaron
  • Syns högt upp i sökresultatet
  • Fler relevanta besökare kommer ge mer kunder.

Detta är under förutsätningen att det är ett relevant innehåll, din text är innehållsrik, korrekt skriven och viktigast av allt; Det anses vara intressant enligt dina besökare.. Här har du därför några enkla tips för att undvika att Google indexerar er digitala närvaro för att  ha duplicerat innehåll. 

 


Hur undviker man bestraffning för duplicerat innehåll?

 

Innehållet skall vara så unikt som möjligt

Det ger ett högre värde för hela er webbplats. Om man kopierar innehåll från andra webbplatser så ser Google det direkt varav innehållets värde sjunker. Är det större mängder som kopierats så stöter man på det som Rikard tidigare var inne på, Duplicerat Innehåll. Det kan medföra att sidan ej rankar alls i Googles sökresultat. – Googles mål är att presentera det sökresultat som de tror kommer hjälpa användaren på bästa sätt, de sidor som de tror ger bäst svar i förhållande till sökfrågan, det användaren är ute efter.

Innehållet skall vara enkelt att läsa och förstå

Använd rubriker, underrubriker, styckeindelning, bilder, videos etc för att fånga besökarens intresse och vilja att läsa mer på er webbplats. Då ökar även chansen att de blir ett lead/kund.

Tydlighet, påpeka användarens värde

Kommunicera tydliga med budskapet och framhäv vilket värde ni skapar för användaren – gör att besökaren känner att de kommit rätt varav de är mer mottagliga för er information. – Webbpsykologin blir ett viktigt inslag.

Behöver ni hjälp med att ranka bättre på Google?

– Har ni problem att synas på Google och därför är i behov av hjälp med
Sökmotoroptimering?
– Vill ni att vi ska lösa era problem eller bara diskutera SEO, SMO eller CRO.

Kontakta oss!

 [email protected] eller ring oss på 08104372 för en kostnadsfri första konsultation. 

Senast uppdaterad: