Penguin uppdaterades i Google kärnalgoritm

Fredag den 23 september 2016 meddelade Google på sin blogg att deras rankingsignal ”Penguin” nu blivit en del av deras kärnalgoritm. Penguin som introducerades 2012 är en av över 200+ rankingsignaler som Google använder för att avgöra webbsidors ranking.

Google använder sig bl a av rankingsignaler som vilka ”specifika ord” som förekommer, kvalité och ”färskhet” på innehållet, geografisk plats och PageRank.

Penguins funktion är att identifiera och utvärdera en webbsidas inkommande länkar för att ge en rättvis PageRank, som Googles rankingsystem bygger på.

 

Vad innebär den nya Penguin-uppdateringen?

Efter en lång period av tester och utveckling rullar Google nu ut Penguin-uppdateringen för alla språk samtidigt. I vanliga fall brukar de rulla ut sina uppdateringar över tid för olika marknader. Google meddelar också att många av dess förändringar baseras på önskemål från webmasters världen över.

 

Penguin uppdateras i realtid

I tidigare versioner av Penguin uppdaterades listan med webbplatser som påverkats av Penguin samtidigt, i intervaller. Om en webmaster gjorde uppdateringar och förbättrade webbsidan så togs förändringarna ofta emot väldigt snabbt av Googles olika algoritmer, men Penguin behövde uppdateras varav man fick vänta.

Med den nya versionen av Penguin uppdateras datan i realtid vilket betyder att förändringar blir synliga mycket snabbare, i teorin redan efter en genomsökning och omindexering. Google meddelar även att detta medför att de ej kommer att kommentera framtida uppdateringar av Penguin.

 

Penguin går in på detaljer

Penguin nedvärderar nu spam på detaljnivå genom att justera ranking baserad på spamsignaler istället för att påverka rankingen för hela webbplatsen.

Hur detta kommer påverka webbsidors ranking återstår att se.

 

Läs hela nyheten från Googles blogg.

 

 

Senast uppdaterad: