Brand Awareness Optimization

– Optimering av annonsering för maximal ökad varumärkeskännedom –

Vilka framgångsrika bolag har inte nån gång marknadsfört sig för att höja sin varumärkeskännedom. Facebook är ett fantastiskt forum för det. Men det är svårt att lyckas långsiktigt. Det är enkelt att överexponera, optimera för brett och satsa på helt fel sak. Alla som testat Facebook Ads API eller Power Editor vet hur Facebooks mer avancerade annonseringsverktyg känns krångliga, svårhanterliga och lite röriga.

Det är först när du kan det som det är självklart.

Jag har däremot lärt mig älska nyckeltalen som urskiljer sig i Facebooks mätinstruments att siffror. Att läsa nyckeltal av tex innehållets click thru rate (CTR), antalet som visat engagemang i en annons och sist med räckvidden av annonsen kunna läsa av hur relevant målgruppen faktiskt är och förutse om de ett par steg vidare i konverteringsprocessen är redo att göra ett avslut.

En helt nya annonseringskampanj för varumärkesbyggande på Facebook.

Målet är enkelt – att skapa en så stor varumärkeskännedom som möjligt för så lite pengar som möjligt. I mina öron låter det som: Optimering av varumärkesbyggande annonser mot vad Facebook anser vara relevant målgrupp för dig.

Tittar vi närmare på annonsen som produkt så är den uppbyggd just för att optimeras med bred räckvidd men mot en målgrupp som tidigare visat engagemang mot annonser som har stor likhet till din.

Facebook Brand Awareness Solution Objective

Om ni har tillgång till annonsen “Brand Awareness Objective” för att skapa varumärkeskännedom så ser ni att det numera finns två nya typer av optimering tillgänglig.

  • Räckvidd
  • Frekvens

 

Den här annonsen publicerar med en positiv frekvens och placering dina annonser så att dem med högsta sannolikhet blir uppmärksammade av målgruppen men inte uppfattas som störande (spammig). Facebook analyserar med sin data fram vilken del av din målgrupp som är mest mottaglig för annonsen och som säkerligen lägger varumärket på minnet.

 

Optimering kan adderas till annonseringen Brand Awareness Optimization och möjliggör för dig att maximera antalet som ser annonsen på Facebook och Instagramunder en begränsad tidsperiod..

Men, det här är väl inget nytt?

Kan man segmentera upp en målgrupp, förstår hur man skapar innovativt relevant content riktat mot de olika segmenten av målgruppen för att sen applicera en konverteringsstrategi i 3 faser med retargeting via Facebooks konverteringsspixel på olika landningssidor så känns det här bekant.


Estimated Ad Recall Lift – Det här är nytt.

Nyheten i mina ögon kallas “Estimated Ad Recall Lift” den förväntade tillökningen av personer som kommer ihåg annonsen.  Nielsen Brand, erkänt bästa mätinstitut/ bolag i världen har studerat minnet av annonser och har kommit fram till en kombination med hur länge en person tittar på annonsen och hur ofta också engagerar sig så kan man mycket sannolikt ta fram ett matrix för minnen av annons. Det är 300 oberoende studier globalt för att kunna säga vilka annonser besökare är sett.

The Estimated Ad Recall Lift (people)  visar det antalet människor som kommer ihåg din annons i en riktigt undersökning.

Hur bra är annonserna då?

Jag har testat en hel del kampanjer den senaste veckan, alla med stor framgång. Engagemanget ligger närmare 80 % högre normalt.

Givetvis är det viktigt att påpeka att resultatet beror givetvis på din kreativitet som skapare av innehållet samt optimeringen att göra.

Med vänliga hälsningar 

Rikard Lindholm,  Semantiko – Making The Web A Better Place – Sweden AB

PS. Om ni vill ha hjälp med marknadsföringen online så lovar jag att vi kan inspirera, engagera och förvåna er med hur vi kan hjälpa er att nå fram till er målgrupp!  Hör av er då så hjälper en av våra tekniker er inom ett par dagar.

Min email är [email protected] och ni kan ringa mig 24h om dygnet på telefonnr är +46 731 46 29 25. DS

Senast uppdaterad: