Vad är Magic Leap?

Googles hemliga framtidsprojekt Magic Leap sägs erbjuda virtuell 3D grafik – i det verkliga synfältet.

Magic Leap är en startup in Florida finansierad av allt från Google, till Weta Workshop skapare till Avatar & Lord of The Rings skaparen till Neal Stephenson som är en av våra mest kända författare inom futuristiska böcker.

YouTubeR error: Video ID:e607BSSbXRs not found

Verklig virtuell robot i riktiga kontorsmiljön

Filmen här ovan var för 3 månader sen den första filmen på 8 månader som Magic Leap släppt. De är en film som skall vara tagen direkt ur en Magic Leap.

I en riktig kontorsmiljö gömmer sig en data-animerad robot under skrivbordet. Grafiken på animeringarna skall vara som i en riktigt bra animerad film. De virtuella skapelserna man ser framför sig kommer kunna anpassa sig, röra sig runt, över och under de saker du har i miljön runt omkring dig. Dessa ska kunna anpassa sig till allt i vårt vardagsliv för att då vara tillsynes helt verkliga.

Hur fungerar en Magic Leap?

Så vad är det nu vi ser? Det har tagit sin tid sen starten och tystnadsplikts-avtalen har verkligen tystat alla läckor.

Med ett motto ”Världen är numera din skärm” har den en teknik som sägs slå ut  Virtual Reality. Denna teknik kallas Augumented Reality AR. En på visar dig exakt samma miljö som du befinner dig och datorn lägger på lager av animerade objekt – i verkligheten.  Plötsligt kan Star Wars prinsessan Leja följer med dig på en promenad runt kvarteret eller så kanske du blir jagad av lejon runt möblerna hemma. Allt detta är möjligt – med Augumented Reality.

YouTubeR error: Video ID:UQeTU5cMtY8 not found

Magic Leap projicerar objektet direkt på näthinnan

Med Magic Leaps augumented reality så visas inget på en skärm. Utan Magic Leap projicerar de virtuella objekten direkt på din retina och skapar samma typ av neurologiska reaktion i kroppen som en verklig sak skulle göra.

Detta gör inte bara att det blir verkligt på ett helt nytt sätt. Det gör också att mankan välja att titta runt eller att fokusera på en detalj på det virtuella objektet utan att, i motsats virtuell reality skärmar, behöva svänga runt hela huvudet i en onaturlig ställning.

Att kunna återuppleva med Magic Leap

En sak som vi fortfarande är osäker på vad det betyder: Magic Leap sägs använda en teknologi med ljusfält för att spela upp tidigare upplevda moment vi i riktigt livet och då återskapa det virtuellt i en verklig miljö. Ni förstår själva, möjligheterna är oändliga. Att som exempel kunna spela upp sin dotters bröllop eller kanske sitt eget och se det som tredje person.

Ett av problemen med virtuell reality är att man blir lätt åksjuk och illamående. Magic Leap skall dock vara såpass naturligt och ha ”optimerat” sina virtuella objekt så att detta helt och hållet skall ha försvunnit.

03.02.2016

Magic Leap – Elephant | Semantiko MTWABP

4005
8
1
0
0

Hyperpersonlig Data.

Förutom att skapa innovativa spel, nöjesprogram och möjligheter för kommunikation via 3D grafik så tror många att Magic Leap kommer revolutionera våran teknikvärld helt och hållet. Vi ser bland annat i filmen här ovan hur man scrollar i luften.

När lanseras Magic Leap?

Förutom de som får ta del av hemligheten i Magic Leap fabriken i Södra Florida så tätnar mystiken runt denna produkt. Produktionen planeras iallafall för att vara storskalig med miljoner av produkter klara för marknaden vid lansering.

Hur mycket kommer en Magic Leap kosta? Det vet man inte. När lanseras Magic Leap? Det vet man inte heller.

En sak är dock säker.

Efter att ha sett dessa videos så ser nog vi alla fram emot att få testa en Magic Leap så snart som möjligt!

Med vänliga hälsningar 

Rikard Lindholm,  Semantiko – Making The Web A Better Place – Sweden AB

PS. Om ni vill ha hjälp med marknadsföringen online så lovar jag att vi kan inspirera, engagera och förvåna er med hur vi kan hjälpa er att nå fram till er målgrupp!  Hör av er då så hjälper en av våra tekniker er inom ett par dagar.

Min email är [email protected] och ni kan ringa mig 24h om dygnet på telefonnr är +46 731 46 29 25. DS

YouTubeR error: Video ID:occZhicGJr4 not found

Senast uppdaterad: