Vem vinner valet 2018?

Vem vinner valet 2018?

Vem vinner valet 2018? Rikard Lindholm på Semantiko som publicerat enna analys av data från Google är partipolitiskt obunden spetskompetensbyrå inom datadriven marknadsföring.

Rikard Lindholm på Semantiko identifierade efter presidentvalet i USA den 18 sept 2016 flera väldigt tydliga signaler som svenska politiker och kommunkatörer borde ha lagt sig utav och lägga större vikt vid. Om man såg till en ettårig söktrend och jämförde  Hillary Clinton och Donald Trump så såg man en tydlig och jämn ledning för Donald Trump under hela året.

Intresse för Donald Trump jämfört med Hillary Clinton online inför presidentvalet i USA 2016

Trenden var tydlig långt innan valdagen. Donald Trump hade ett försprång nästan hela vägen. Den här statistiken är något som helt missades av media. Precis som i Sverige så förlitar man sig enkom på marknadsundersökningarna utförda av bolag på traditionellt vis.
semantiko-donald-trump-hillary-clinton

Vem vinner valet?

Intresset för dem Svenska partierna online inför riksdagsvalet i september 2018.

Vem vinner valet? Riksdagsvalet 2018 har varit ett av de jämnaste någonsin. Här redovisas hur högt engagaemanget har varit online i jämförelse med Sverigedemokraterna som har blivit tredjestörsta partiet på rekordtid.

Sverigedemokraterna och SocialdemokraternaSverigedemokraterna och Moderaterna


Sverigedemokraterna och Liberalerna
Sverigedemokraterna och Centerpartiet
Sverigedemokraterna och KristdemokraternaVal-extra!

Jämförelse av intresse för StadsministerkandidaternaJimmie Åkesson

– mest intressant  av partiledarna online


Efter presidentvalet i USA

– Jämförelse mellan Moderaterna och Sverigedemokraternas intresse online

När jag av nyfikenhet jämförde de två höger-populistiska partierna i Sverige. Moderaternas och Sverigedemokraternas söktrender på Google så ser jag ett liknande scenario framför mig:

semantiko-moderaterna-sverigedemokraterna

 

Rikskonferensen 2018 i Sälen

Inför mitt deltagande / seminarie på Rikskonferensen i Sälen i Januari tidigare iår gjorde jag en ny analys av statusen online för de svenska riksdagspartierna. Resultatet var fortfarande tydliget. Intresset var absolut störst för Sverigedemokraterna när det kom till engagemang online.  Vill du se Rikards seminarie på Rikskonferensen i Sälen? Klicka på länken, videon hittar du om du scrollar ner på sidan.

 Mätning Januari 2018

– Sverigedemokraterna i jämförelse med Moderaterna


– Sverigdemokraterna i jämförelse med Socialdemokraterna


 

Vem är Rikard Lindholm och vad är Semantiko?

Rikard Lindholm är expert på datadriven marknadsföring och optimerad annonsering på Facebook och grundare tillsammans med Tommy Skålberg av Semantiko, som är ett spetskompetens bolag inom digital marknadsföring. Semantiko specialiserar sig på datadriven  marknadsföring. Prioriterade och önskade marknadsföringsåtgärder mäts och A/B testas genomgående för att alltid maximera möjligheten till förbättring av de den digitala närvaron. Grundlig analys av besöksdata sker dagligen.

Rikard Lindholm möjliggjorde bland annat den mycket populära artikeln Trumps Fake News Fabrik som påvisade hur Donald Trumps digitala kampanjchef hade strategiskt gått tillväga för att genomföra Project Alamo – Strategin som avgjorde Presidentvalet. (https://semantiko.com/sv/project-alamo-facebook-trump/). Rikard anses vara en av Europas bästa annonsörer och föreläsare när det kommer till påverkans-annonsering. Mer information om Rikard Lindholm.

Sverigedemokraterna fortsätter öka i valet 2018

Fortsätter den här trenden så kommer vi stå inför en liknande ”överraskning” som vid valet i USA. Trenden är att de enda mätverktygen som numera gäller är den statistiken som visar det intresseorienterade beteendet på Google och Facebook. En vanlig Svensk kommer, som i USA, inte vilja utåt sätt stå för sitt val av politiskt parti (SD) när han eller hon sitter och diskuterar politik runt kaffebordet på jobbet. Men i valbåset så kommer dem välja Sverigedemokraterna. Ingen som ser och ingen som dömer. Troligtvis med en förändring som den vi nu ser i USA i åtanke. En förändring där politikerna inte agerar som

Rikard Lindholm
0731462925
[email protected]

Senast uppdaterad: