Trumps Fake News-fabrik.

Så annonserar man på Facebook för att vinna ett presidentval.

Aftonbladet publicerade, tack vare Rikard Lindholm som är med-grundare i Semantiko, den 27 augusti en mycket uppmärksammad artikel om hur Donald Trumps marknadsförings avdelning micro-optimerade annonser gentemot miljontals individer under valet 2016. Artikeln skrevs efter att Semantiko avslöjat flr Aftonbladet de analyser som används som stöd i artikeln. Semantikos Rikard Lindholm.

Rikard presenterade i Mars månad hur Facebook annonsering fungerar där inleddes kontakten med Martin Schori på Aftonbladet. Martin Schori har gjort en imponerade resa då han gått från att i februari 2017 inte veta, kunna eller förstå alls hur digital marknadsföring levereras på bäsga sätt till att förstå hur en komplett lead nurturing process fungerar. På ett imponerande sätt har han, trots att han är anställd på Schibstedt, som är en av de stora dinosaurierna när annonsörerna överger traditionell media, har kommunicerat en mycket rättvis och objektiv bild av hur Facebook fungerar. Inte på något sätt har jag heller känt att Aftonbladet har reagerat negativt på att jag har en positiv syn på annonsering på Facebook genom hela artikeln.

Inte på något sätt har jag heller känt att Aftonbladet har försökt påverka att vi inte skall ha en positiv syn på annonsering på Facebook.

Project Alamo

– Facebook avgjorde valet

Trumps Fake News Fabrik artikeln på Semantiko.com

Är Trumps Fake news-fabrik enbart negativ av Jan Ringsjö på Reaktions blogg

Medieforskarna – Svenska bloggar om medier, journalistik av Mediaforskarna

Radio P3 Project Alamo med Martin Schori som gäst

Trumps Fake News-fabrik skriven av Rikard Lindholm & Martin Schori,  publicerad i Aftonbladet den 27 augusti 2017.

Semantikos blogginlägg om Project Alamo i december 2016

Project Alamo – Kampanjerna som avgjorde valet av Rikard Lindholm, december 2016:


 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Senast uppdaterad: