Marknadsföringstrender på Facebook i Sverige

Marknadsföringstrender på Facebook 2016

Facebook experten på Semantiko Robert Jurewicz | Del 1 av 2

Facebook kommer att vara det bästa alternativet för varumärken och direkt respons under 2016 ifall man förstår djupet i systemet, lägger tid på optimering och håller sig uppdaterad med de senaste funktionerna. Nya annonsformat och targeting alternativ som är i konstant utveckling ger dig fler möjligheter men gör det samtidigt mer utmanande att hitta de kombinationerna som ger bäst resultat. Instagram videoannonser, Lead annonser, dynamiska cross-sell och upsell, konverteringsannonser och canvas annonser kräver kontinuerlig A/B testing eftersom Facebook utvecklar nya lösningar nästan dagligen.

Just nu har Facebook 1.6 miljarder användare och annonsörer spenderade 144.93 miljarder kronor på Facebook 2015. Konkurrensen och budgivningspriserna stiger i takt med att antalet annonsörer växer – speciellt på mobila platformar. Google är fortfarande störst i omsättning men Facebooks omsättning växte snabbare

Tillväxt 2015:

  • Facebook + 48.6 %
  • Googles +13.0 %

Med andra ord så flyttades budget över till Facebook och de står som vinnare i digital marknadsföring med mätbara resultat.

Facebook framtida strategi gör att trenden fortsätter

Jag är säker på att trenden med Facebook och Google  kommer att forsätta eftersom SEK 144.93 miljarder bara är 3% av de pengarna som spenderas globalt på marknadsföring (USD 569.65 miljader under 2015) och Facebook är i position att utmana både direkt och varumärksbyggande annonsering.

Enorma TV-reklam budgetar flyttar fortsättningsvis mot Facebook och Instagram tack vare köptyperna räckvidd och frekvens och Target Rating Point samt kampanjtypen bygga varumärke.

Senast uppdaterad: