Mäklarringens digitalisering leds av Semantiko

 Mäklarringen väljer Semantiko

En av Sveriges största mäklarbyråer Mäklarringen väljer Semantiko som övergripande strategisk partner samt reklam- och kommunikationsbyrå.

Efter att ha gått vinnande ur Mäklarringens pitch får Semantiko uppdraget att bygga Mäklarringens strategi för att generera mer intag och föbättra sin varumärkeskännedom i Sverige. I uppdraget ingår strategi, idé- och konceptarbete, PR och produktion. Mäklarringen har funnits i Sverige i 30 år med huvuddelen av verksamheten i Semantiko där man har ett 29 kontor. Inom de närmsta åren hoppas man kunna växa sig än större på den svenska marknaden.

– Vi har precis inlett vår digitala satsning och har haft ett behov av en ny innovativ snabbspringande strategisk kommunikationspartner i Sverige. Valet föll på Semantiko, som utmanade den traditionella idén för hur mäklarbyråér profilerar sig och gav ett helhetstänk kring kommunikation som vi verkligen tror på. Mäklarringens målsättning är att genom relevans, kundkännedom och en närvaro digitalat återigen utmana och förnya marknaden för tjänster när det kommer till bostadsförsäljningar. Vi utvecklar nya digitala verktyg för att öka transparensen och effektivisera processen, säger Michael Mati, försäljningschef på Mäklarringen i Sverige.

– En spännande disruptiv kund inom mäklarbranschen. Mäklarbyråerna har länge strävat emot digitaliseringen. Nu har dem valet att ta steget eller som i all evolution bli ihågkommen som dinosaurier. Mäklarringens kontor har ett sug efter att utvecklas och den energin är det som får oss att tro på uppdraget.

Data driven leadsgenerering i fokus

–  Vi är naturligtvis glada. Vi tackar för tilliten och ser mycket fram emot att implementera Lead Nurturing i Mäklarringens kommunikation tillsammans med teamet på Mäklarringen.

Ett varumärke med en spännande resa framför sig i en kategori som står inför stora ändringar i åren som kommer. Det gör uppdraget såväl utmanande som roligt. Semantiko drivs av en uttalad ambition att alltid jobba med data driven marknadsföring. Det är kärnan i allt vi gör, såväl i strategiskt tänkande som kreativt utförande och produktion, och det är så vi kommer att arbeta tillsammans med Mäklarringen, säger Rikard Lindholm Rosvinge, grundare för Semantiko MTWABP  i en kommentar.

Senast uppdaterad: