Magic Leap – århundradets häftigaste startup?

Magic Leap – århundradets häftigaste uppfinning?

 

Nu har nästa film från Magic Leap släppts. Och den får oss bara att bli mer och mer sugen på att få testa Augmented Reality på allvar.

Dessa magiska glasögon som framkallar människo stora robotar som gå igenom dina riktiga väggarna i rummet. Du skjuter dem med en laserpistol som du verkligen håller i dina händer. Allt med sån realism så du inte ser skillnad på verklighet och fiction. Du kommer kunna känna deras närvaro… 

Virtuell verklighet i den verkliga världen kallas mixed reality, eller MR. Glasögonen är semitransparent, så att du kan se din faktiska omgivning vilket gör att  det är svårare att uppnå än den klassiska helt omslutande virtuell verklighet, eller VR, där allt du ser är syntetiska bilder, och på många sätt MR är mer kraftfulla av de två teknikerna. 

Men snart kommer du få chansen att se en 8-tums robot dron från en främmande planet som svävar bröst-höjd framför dig. Den är minutiöst detaljerade och vänlig i sitt utseende. Du kommer kunna gå runt den och undersöka den från alla sidor. Du kan sitta på huk för att titta på dess utsmyckade undersida. Eller om du vill inspektera sina små rör och utskjutande armaturer där metallytan är ”fräst”. När jag tar upp en hand, närmar den sig och sträcker den sig efter dig med en glödande arm för att försöka röra din fingertopp. Du kan nå ut och flytta runt.  Du ser allt detta genom en syntetisk verklighet headset. Det är inte riktigt. Du vet att detta drone av en utarbetad simulering, du oroar dig att den är verkligen där.

Här är iallafall den senast släppta filmen:

Augmented Reality and innovation meets.

 

Läs om mitt senaste reportage om Magic Leap här.

 

Med vänliga hälsningar 

Rikard Lindholm,  Semantiko – Making The Web A Better Place – Sweden AB

PS. Om ni vill ha hjälp med marknadsföringen online så lovar jag att vi kan inspirera, engagera och förvåna er med hur vi kan hjälpa er att nå fram till er målgrupp!  Hör av er då så hjälper en av våra tekniker er inom ett par dagar.

Min email är [email protected] och ni kan ringa mig 24h om dygnet på telefonnr är +46 731 46 29 25. DS

Senast uppdaterad: