Konverteringsoptimering av Facebook annonser

 

  Hur konverterar man med en rubrik?

Först och främst. Vad är en bra rubrik? En bra rubrik är den absolut viktigaste meningen i hela din artikel, blogginlägg eller text. Det är därför kvällstidningar som Aftonbladet byter rubriker på sina nyheter mellan 5 – 10 gånger på siterna under de först atimmarna. Både Aftonbladet och Expressen lägger dagligen stora resurser på att A/B testa sin rubriker för att hitta den rubrik som bäst konverterar för läsarna.

Tips för att skriva en bra rubrik, av Semantiko: 

  1. Längst är inte alltid bäst! Rubriker som är 6-7 ord och 55 tecken långa får den högsta responsen. För lång rubrik gör att man tappar fokus, använd därför maximalt 10 ord.
  2. Rubriker ska innehålla – vanliga ord, ovanliga ord, emotionella ord samt effekt (power) ord.
  3. Vanliga ord är ord som du använder hela tiden. Vanliga ord ger den grundläggande strukturen, sammanfogar rubriken och skapar meningsfull läsbarhet. Vanligt förekommande ord bör utgör omkring 20-30% av rubriken. Exempel är – efter, och, hur, detta.
  4. Ovanliga ord är unika nog att få dina läsare uppmärksamhet. Dessa ord ger substans i din rubrik. En blandning av 10-20% ovanliga ord i dina rubriker gör susen. Exempel är – faktiskt, lysande, mer, hjärta.
  5. Emotionella ord i dina rubriker lockar läsaren att fördjupa sig i texten. Undersökningar visar att emotionella rubriker är mer delade på exempel facebook. Du har en bra rubrik om 10-15% av orden i din rubrik är känslomässiga. Exempel är – underbar, värdefull, absolut, svårighet.
  6. Effekt ord (power) är oftast fraser som är kända för att få läsaren att agera. Dessa fraser inspirera till en känsla eller uppmaning. Bra rubriker har minst en effekt fras i dem. Exempel är – för första gången, betala ingenting, detta kommer att, vad händer om. rubrikartikel a
  7. ”List rubriker” fungerar alltid eftersom dessa rubriker ger läsarna möjlighet att skumma dina underrubriker för att se om där är något att fördjupa sig i. Exempel – ”8 hälsotips som snabbt tar bort fettet på din mage”.
  8. ”Hur rubriker” (How to) är populära och skapar gensvar. De är suveräna när läsaren söker information och vill veta hur man löser en uppgift. Exempel – ”Lär dig hur en magisk rundvisning kan ge 100 % konvertering”.
  9. ”Gör som proffsen rubriker” blir mer och mer populära. Vi vill gärna veta att saker och ting fungerar innan vi agerar. Därför litar vi på – och vill gärna göra samma sak som – kompetenta individer som är bra på det dem gör. Exempel – Gör som din Personliga Tränare – träna HIIT 2 gånger per vecka”.
  10. En bra rubrik ska inte bara vara säljande, den ska även vara sökoptimerad. Se till att rubrikerna på dina hemsidor presterar bra på Google. Googles spindlar scannar av mängder av rubriker, med rätt sammansättning kan du få massor av gratis trafik.

Senast uppdaterad: