Google håller koll på var du parkerat bilen

Ja det är sant, Google håller koll på var du har parkerat din bil. I ”Google Nu” finns ett parkeringsplatskort som visas när du kliver ur bilen.

Google känner av när du lämnar ett fordon som har varit i rörelse med hjälp av din mobila enhets sensorer.

 

Såhär såg det ut i min telefon efter att jag parkerat bilen:
(klicka på bilden för att se den i högre upplösning)

Google Nu parkeringsplatskort

 

Min första tanke var: hur gick detta till? Känner Google av att jag transporterats i en hastighet som kan liknas med en bil? Hur kunde de veta att jag åkte bil och inte cykel i stan då hastigheten är ungefär densamma? Kanske såg de att jag åkt på vanliga vägar, passerat trafikljus och ej kört på cykelvägar?

 

Det finns dock vissa begränsningar, ibland kan det hända att ett parkeringsplatskort visas när du kliver ur ett fordon som inte är ditt, till exempel en buss, en taxi eller någon annans bil. Det kan även vara ett annat transportmedel som en cykel eller ett tåg.

För mig har det hittills visats korrekt, kanske beror det på att jag är en flitig användare av Google Nu och delar med mig av min personliga data.

 

Innovativt av Google!

 

Har du varit med om samma sak eller sett andra typer av kort som är väldigt innovativa? Skriv till oss och berätta.

Senast uppdaterad: